Uitleg Workshop

Uitleg over de workshops Restyle je eigen meubel met Anne's Shabby Paint Krijtverf

Posted by Theetuin Kortenhoeff on Wednesday, 1 June 2016

[vc_row][vc_column width="1/6"][/vc_column][vc_column width="2/3"][vc_column_text]

Anne’s Shabby Paint is een ambachtelijke verf
met natuurlijke kleurpigmenten en grondstoffen.

Hierdoor is het mogelijk om vele kleuren te creëren.
De verf geeft een poederachtige matte uitstraling.

----
Werkwijze van Anne's Shabby Paint, stap voor stap.

Benodigdheden : Anne's Ontvetter , Kwast voor watergedragen verf, Krijtverf en eventueel wax

Stap 1.
Ontvet uw meubel grondig, wij raden Anne's ontvetter aan. Schrob het vuil en vet goed van uw meubel en spoel het daarna grondig met water. Als het meubel droog is kun je beginnen met verven. Het blik goed schudden en oproeren voor gebruik.
Stap 2.
Gebruik voor de krijtverf altijd een kwast voor verf op waterbasis. Dit voorkomt opvallende kwastaanzetten en strepen. Dip de kwast in de verf en breng een dunne laag van de krijtverf aan op het meubel. Als deze laag is gedroogd breng je eventueel de volgende laag aan. Twee lagen is in de meeste gevallen voldoende. Laat de tweede laag nu drogen. Wil je bepaalde effecten creëren dan kun je ook twee verschillende kleuren over elkaar aanbrengen en vervolgens door schuren.
Stap 3.
Als de verf goed gedroogd is kun je ter bescherming of ter decoratie één van de waxen aanbrengen. Ook zorgt de wax er voor dat het meubel afneembaar blijft. Breng de wax aan met een kwast of de zachte kant van een schuurspons. Wrijf de wax daarna goed uit over het meubel. Wilt u bijvoorbeeld een ‘betonlook’ creëren? Gebruik dan een donkere krijtverf met als afwerking onze witte of grijze krijtwax.
Lees hier onder meer over het gebruik van de producten van Anne's Shabby Paint. 

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/6"][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/2"][vc_column_text]


KRIJTVERF

Anne’s Shabby Paint is een water gedragen en ambachtelijke krijtverf gekleurd met natuurlijke pigmenten. In verband met de natuurlijke pigmenten dient u het blik voor gebruik altijd stevig te schudden en goed op te roeren. Het mooiste resultaat krijgt u wanneer u de kwast voorzichtig in de verf “dipt” en in één keer een dunne laag aanbrengt. Dan eerst even laten drogen voor een eventuele tweede laag of afwerking met wax of lak. Verkrijgbaar in vele kleuren. De verf is gemakkelijk te verwerken en zuinig in gebruik. Tevens kunt u onze verf ook met een spuit aanbrengen. Onze krijtverf heeft een optimale dekking en droogtijd en geeft een mat en poederachtig effect aan uw meubels, keukens, trappen, vloeren en accessoires. Ideaal om uw eigen 'look' te creëren en uw interieur een eigentijdse of juist 'vintage' uitstraling te geven. Verkrijgbaar in 250ml en 750 ml blikken.

ONTVETTEN

Doordat er gewerkt wordt met verschillende houtsoorten kan de kleur altijd anders uitvallen, men kan dit voorkomen door de eerste laag met grondverf te verven. Kiest men hier niet voor dan adviseert Anne's Shabby Paint ontvetter . Eiken en bijvoorbeeld teak hebben vaak een diepe pigment laag wat er voor zorgt dat een lichte verfkleur gele plekken kan vertonen, begin daarom het meubelstuk in te spuiten met Anne's  ontvetter en je zult ontdekken hoeveel bruin er af gaat komen. Kijk voor de werkwijze ontvetten op de pagina "Hoe gebruiken?".

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/2"][vc_column_text]

WAXEN

Alle krijtverven dienen na afloop behandeld te worden met een wax of lak. Wij hebben in ons assortiment verschillende kleuren wax; Marron wax, blanco wax, zwarte wax, witte krijtwax en grijze krijtwax. Deze waxen beschermen uw meubel tegen vocht en vlekken, maar zijn ook te gebruiken om speciale effecten aan uw meubel te geven. Wordt het object intensief gebruikt, zoals bijvoorbeeld een trap of buitenmeubelen is het raadzaam om er een laag (trappen)lak op aan te brengen. De donkere wax zorgt voor prachtige effecten en laat een nieuw kastje zelfs oud lijken! Met de witte of grijze krijtwax kun je bijvoorbeeld een betonlook creëren. Krijtwaxen zijn ook zeer geschikt voor onbehandeld hout, een tafelblad met een grijze krijtwax geeft een prachtige vergrijsde uitstraling. Bij het gebruik van wax voor kleureffecten is het belangrijk dat altijd als laatste nog een laag blanco wax wordt gebruikt zodat uw product beschermd is en kan worden afgenomen met een vochtige doek. Nooit eerst een blanco wax en dan een donkere wax gebruiken want dit gaat "stropen". Het makkelijkste om met de wax te werken is met een kwast of de zachte kant van een schuursponsje. Laat de wax opdrogen en uitharden voordat je deze gaat uitvegen, vaak is uitvegen niet eens meer nodig. (Gebruik altijd een wax van Anne's Shabby Paint, deze is samengesteld met toegevoegde producten voor een optimale bescherming en is niet vergelijkbaar met de terpentijnwas die men kent). Denk je o jee ik heb teveel donkere wax gebruikt? Geen paniek, pak wat schuurpapier en schuur het voorzichtig op. Heb je teveel beschadigd? Werk het dan nog even bij met verf en start de procedure opnieuw! Let op: de wax moet minimaal 7 dagen uitharden voordat je er vernis/lak overheen kunt aanbrengen of het meubel intensief kunt gaan gebruiken.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/2"][vc_column_text]

VERNIS

Voor de nabehandeling van bijvoorbeeld tafels of andere veel gebruikte oppervlakken, adviseren wij een ultra matte vernis. Deze vernis is ook in onze producten lijn te verkrijgen en zorgt ervoor dat het meubelstuk wel zijn matte uitstraling behoudt, maar toch extra beschermd is. Het is bij gebruik van vernis van belang de verf minstens 2 dagen te laten uitharden voordat de vernis er op aangebracht wordt! Heb je ook wax gebruikt? Laat de wax dan minimaal 7 dagen uitharden voordat je de laag vernis aanbrengt. Heb je vernis gebruikt en denk je na een tijd ik wil weer iets anders? Dan het meubel licht opschuren en je kunt weer aan de slag met de verf.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/2"][vc_column_text]

ANNE’S CHAPA

Je hoort vaak de term "je hoeft niet te schuren", maar dit ligt geheel aan de ondergrond van het hout, in welke staat dit is. Eikenhout, teakhout en zelfs grenen ( oranje gloed) moet wel 2 x ontvet worden, na het ontvetten afnemen met een sopje en laten drogen voordat je begint met schilderen. Voelt de ondergrond van het hout glad aan, altijd even ontvetten en licht opschuren. Plastic, glas en metaal hebben een langere droogtijd en werken ook met een andere verf-werkwijze. Fineer (sommigen noemen het plastic zoals bij keukendeurtjes) is ook niet direct over te schilderen. Voor plastic, glas, fineer en metaal adviseren wij eerst Anne's Chapa aan te brengen voordat je gaat schilderen. Anne's Chapa is een primer die er voor zorgt dat de verf beter pakt op gladde oppervlakken. Zo heeft men langer plezier van het schilderwerk. Je brengt de Chapa aan en laat het ongeveer 40 minuten drogen, als het nog licht plakkerig is kun je de verf gaan aanbrengen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/2"][vc_column_text]

KUSSENTJES MET SJABLOON EN TEXTIELVERF

10464388_980101015361435_7336207235664887770_n

Foto: Yn'e Steeg

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/2"][vc_column_text]

VERVEN VAN STOF

Dan de vraag kan ik mijn bankstel of stoel verven met Anne's Shabby Paint? Dit kan als het een stoel voor de sier is, het is dan leuk om er bijvoorbeeld een sjabloon op te zetten (zie het voorbeeld met de kussentjes). Wordt het meubel intensief gebruikt dan is Anne's Shabby Paint geen goede keuze, er is namelijk niet voor niets textielverf geproduceerd (de kussentjes zijn dan ook met textielverf gedaan). Wij adviseren in dat geval een textielverf, deze is namelijk speciaal geschikt voor stof en ook verkrijgbaar binnen ons assortiment.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/1"][vc_column_text]

Je kunt dus eigenlijk nooit iets verpesten, ook niet met de verf.

In de winkel waar de verf is gekocht zullen regelmatig workshops of demonstraties worden gegeven, zo blijf je op de hoogte van de nieuwste technieken.  Daarnaast kun je een kijkje nemen op de How to use of DIY pagina, voor leuke tips en inspiratie.

Vraag in de winkel van je keuze naar de mogelijkheden van een leuke workshop of demonstratie.

Veel verf plezier met het zojuist aangekochte product van Anne's Shabby Paint.

Voeg ons toe op Facebook voor meer tips en de laatste nieuwtjes.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]